Kosten & vergoedingen van een behandeling

De kosten en vergoedingen van een behandeling bij de tandarts, mondhygiënist en voor het plaatsen van een beugel worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. In onze praktijk hanteren wij deze vastgestelde tarieven. Naast dat onze tarieven vaststaan, zijn wij altijd heel transparant over de kosten van een behandeling. Zo staat u achteraf niet voor verrassingen.

 

Indien gewenst ontvangt u altijd, voorafgaand aan de behandeling, een gedetailleerd kostenoverzicht. Pas na uw akkoord op de kosten worden de afspraken ingepland en de behandeling uitgevoerd. 

 

De kosten voor een preventieve behandeling, bijvoorbeeld de periodieke controle bij de tandarts of een behandeling bij de mondhygiënist, zijn lager dan die voor een grotere ingreep om een probleem in de mond te verhelpen. In de tandartspraktijk geldt daarom: voorkomen is beter dan genezen. Blijf daarom niet te lang doorlopen bij klachten, en bezoek regelmatig de praktijk voor een periodieke controle. 

Volledige vergoeding voor kinderen tot 18 jaar

Een groot deel van de kosten voor de tandarts en mondhygiënist voor kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor orthodontie is er geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Voor deze kosten kunt u een aanvullende zorg- of tandartsverzekering

Vergoeding voor personen ouder dan 18 jaar

Voor personen ouder dan 18 jaar is er geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Als u ouder bent dan 18 jaar dan heeft u een aanvullende tandartsverzekering nodig of u betaalt de kosten zelf. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de kosten en dekking van aanvullende zorg- of tandartsverzekeringen. Uw verzekeraar kan u meer vertellen over de mogelijkheden.

Betalingen via Infomedics

U ontvangt onze facturen via Infomedics. Als u voor tandheelkundige zorg verzekerd bent, stuurt Infomedics de factuur door naar uw verzekeraar ter declaratie. Voor het bedrag dat niet vergoed wordt door uw zorgverzekeraar ontvangt u rechtstreeks een factuur. 

Welke tandheelkundige behandelingen vallen onder een aanvullende verzekering?

Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Het ligt eraan hoe en bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Voorafgaand aan een behandeling kunnen wij een begroting opstellen. Deze begroting kunt u bespreken met uw zorgverzekeraar om er achter te komen wat vergoed wordt.