Kindertandarts in Rijnsburg voor kinderen van alle leeftijden

Iedereen lachend naar de tandarts: jong én oud. In onze praktijk behandelen wij mensen van alle leeftijden. Zo ook kinderen. Onze tandartsen en mondhygiënist hebben ruime ervaring met het behandelen van kinderen, weten hen goed op hun gemak te stellen en maken van een bezoek aan de praktijk een feestje! Want een kind dat op jonge leeftijd op een fijne manier met de tandarts in aanraking komt, zal op oudere leeftijd minder snel een angst ontwikkelen. 

 

En wist u dat wij naast reguliere tandartsbehandelingen, ook orthodontie aanbieden? Hierdoor behoudt uw kind jarenlang dezelfde behandelaar, en hoeft u niet ook op zoek naar een orthodontiepraktijk.

Naar de tandarts vanaf 3 jaar

Om te kunnen wennen en vertrouwd te raken met de praktijk en de tandarts adviseren wij om kinderen op tijd te laten beginnen met het bezoeken van de tandarts. Kinderen zijn vanaf iedere leeftijd bij ons welkom, maar wij zien ze het liefst vanaf 3 jaar voor periodieke controles. Tijdens deze controle controleren wij niet alleen de gezondheid van het gebit, maar kijken ook naar de groei en (mond) gewoontes. Zo kunnen wij op tijd ingrijpen wanneer dit nodig is. Mocht er sprake zijn van meerdere gaatjes of problemen door glazuurafwijkingen dan verwijzen we vaak naar de gespecialiseerde kindertandarts. 

Vergoeding voor kinderen tot 18 jaar

Een groot deel van de kosten voor de tandarts voor kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor orthodontie is er geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Voor deze kosten kunt u een aanvullende zorg- of tandartsverzekering afsluiten.

Angst voor de tandarts

Naar de tandarts gaan kan heel spannend zijn. Voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Wij geloven dat als een kind snapt en weet wat er tijdens de behandeling gaat gebeuren, dit voor veel rust kan zorgen. Ook helpt het wanneer uw kind altijd door dezelfde tandarts of mondhygiënist behandeld wordt. Daarom heeft elke patiënt in onze praktijk altijd een vaste behandelaar. 

Tips voor een bezoek aan de tandarts

Wij geven u graag een aantal tips om het tandartsbezoek van uw kind zo aangenaam mogelijk te maken:

 

  • Neem uw kind mee als u zelf een afspraak bij de tandarts heeft. Zo ziet een kind de praktijk van binnen, nog voordat hij of zij zelf in de stoel mag.
  • Zorg ervoor dat u aanwezig bent als uw kind langs komt voor een behandeling. Sommige kinderen vinden alleen naar de tandarts gaan toch erg spannend. Voor oudere kinderen geldt dat we adviseren hen te vragen wat zij het fijnst vinden. Blijft u naast de stoel zitten? In de wachtkamer wachten? Of komt uw kind zelfstandig naar de praktijk? Leg de keuze bij uw kind zelf. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen.
  • Blijft u in de behandelkamer als uw kind in de stoel ligt? Houdt dan wel gepaste afstand en laat de tandarts zijn werk doen. Tandartsen Frans en Steven kennen hun vak en leggen uw kind duidelijk uit wat er gaat gebeuren. Gaat u als ouder zich in het gesprek mengen, dan kan dit erg verwarrend zijn voor het kind.
  • Vindt uw kind de behandeling toch erg spannend? Geef dan, na afloop van de behandeling, een klein ‘cadeautje’. Laat uw kind langer opblijven, het avondeten uitzoeken of iets anders leuks. Geef het cadeautje pas na de behandeling en maak geen beloftes vooraf. Dit heeft wel eens geresulteerd in bijzondere onderhandelingen voorafgaand aan de behandeling. 

Patiënt worden in de praktijk

Wilt u uw kind inschrijven als patiënt bij Ferguson Hannewijk Tandartsen? Wij hebben nu ruimte voor nieuwe patiënten. Voor uw kind, maar ook voor u. Ontdek de voordelen van een tandarts voor het hele gezin! Inschrijven doet u gemakkelijk, veilig en snel via onze website. Heeft u liever telefonisch contact of vragen? Neem dan contact met ons op. Onze assistenten staan u heel graag te woord. U kunt uw kind ook telefonisch inschrijven.