Dé angsttandarts voor Rijnsburg en omgeving

Bent u bang voor de tandarts? U bent niet de enige. Ondanks dat wij ons dagelijks inzetten om iedereen lachend naar de tandarts te doen gaan, zijn er nog steeds 800.000 mensen in Nederland bang voor de tandarts! Nu weten wij uit ervaring dat de kennis, dat u niet de enige bent, al gerust stelt. Maar daarmee zijn wij er nog niet. Wij helpen u graag om de angst te overwinnen, zodat ook u zonder angst een bezoek kan brengen aan de tandarts.

U heeft een angst. Hoe nu verder?

Wij zijn er voor u. Vanaf het moment dat u de eerste stap neemt en de telefoon pakt om een afspraak te maken. Onze assistenten bespreken in alle rust met u wat de mogelijkheden zijn. Bent u al een tijdje niet bij de tandarts geweest? Dat is geen enkel probleem. Tandartsen Frans en Steven nemen alle tijd voor u. Tijdens de afspraak vertellen zij eerst wat ze willen gaan doen, en pas als u er klaar voor bent gaan we van start. 

Samen werken wij aan minder angst

Door de tijd te nemen tijdens uw behandeling, u uit te leggen wat we gaan doen en waarom en door niks te doen waar u niet achter staat, doen wij er alles aan om uw angst te doen afnemen. Daarnaast heeft u bij onze praktijk altijd dezelfde tandarts. Dit is prettig, omdat u hierdoor altijd weet door wie u behandeld gaat worden. Samen met u werken wij hierdoor aan minder angst voor de tandarts. 

Tips om uw angst te verminderen

  • Wat de oorzaak van uw angst ook is, maak het bespreekbaar. Onze assistenten en tandartsen Frans en Steven horen graag waarom u bang bent. Dan houden zij er rekening mee tijdens uw behandeling.
  • Vraag om uitleg voorafgaand aan de behandeling. Het internet staat vol met spannende verhalen over het bezoek aan de tandarts. En vaak is dat niet de beste raadgever. Laat u daarom goed adviseren door onze tandartsen. In begrijpelijke taal leggen zij uit wat er tijdens de behandeling gaat gebeuren.
  • Heeft u vooral angst voor pijn? Een behandeling onder verdoving behoort altijd tot de mogelijkheden.
  • Wij zijn dol op muziek. En onze patiënten ook. Wordt u rustig bij bepaalde muziek? Dan draaien wij deze muziek graag voor u. Naarmate uw aandacht voor de behandeling minder is, zal een eventueel vervelend gevoel minder zijn.

Voorkomen van angst op jonge leeftijd

Door uw kind al op jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts verkleint de kans op angst. Uw kind went dan aan het bezoeken van de praktijk en kan meekijken bij uw eigen behandeling. Vanaf 3 jaar oud is het nuttig om ook een behandeling voor uw kind te plannen. 

Kom kennismaken in de praktijk

Wilt u ook zonder een gevoel van angst naar de tandarts? Zet dan vandaag de eerste stap en neem contact met ons op. Kennismaken met en in de praktijk kan altijd. Wilt u direct de stap zetten naar een inschrijving? Inschrijven doet u gemakkelijk, veilig en snel via onze website. Heeft u liever telefonisch contact of vragen? Neem dan contact met ons op. Onze assistenten staan u heel graag te woord. U kunt u zelfs telefonisch inschrijven.